Het volle leven

Presentatie Toonder-verhalenbundel ‘Het volle leven’

Op vrijdag 17 november 2017 verschijnt de verhalenbundel Het volle leven. Daarmee verschijnen voor het eerst alle korte verhalen van Marten Toonder in één boek. Het bevat bovendien een niet eerder gepubliceerd verhaal van Marten Toonder: ‘De laatste dans’.

De presentatie vindt plaats op vrijdag 17 november 2017 van 16:00 tot 18:00 uur in De Amsterdamse Boekhandel in Amsterdam-Buitenveldert (Buitenveldertselaan 170). Daarbij houden samenstellers Dick de Boer en Klaas Driebergen een lezing (met allerlei mooi beeldmateriaal) over het werk van Toonder, toegespitst op zijn verhalen. Aansluitend zal het boek voor het eerst verkrijgbaar zijn en zullen de beide samenstellers het signeren.

Iedereen is van harte welkom! De toegang is gratis, en u krijgt een hapje en een drankje. Laat u de boekhandel wel even weten dat u komt?

De laatste dans

In het boek staat ook een kort verhaal van Marten Toonder dat voor zover bekend nog niet eerder is verschenen. Het getypte manuscript ervan werd recent teruggevonden in het Toonderarchief in het Literatuurmuseum in Den Haag. Het gaat om De laatste dans: een ietwat surrealistisch verhaal over de laatste uren van een danseresje.

Daarnaast is er o.a. een verhaal opgenomen in een nog niet eerder verschenen recentere versie (De gier en de gnoes). Veel van de 19 verhalen zijn door Marten Toonder zelf geïllustreerd. Het boek bevat verder een inleiding en een verantwoording per verhaal. Het besluit met een complete bibliografie van het verhalende proza van Marten Toonder.

Het boek is deel 4 van de reeks Het complete proza van Marten Toonder. Het is het derde deel in de serie dat verschijnt (deel 3 komt als laatste, in maart volgend jaar).

Andere activiteiten

De komende tijd vinden er ook andere activiteiten plaats rondom de verschijning van dit nieuwe boek:

  • Op zondag 26 november 2017 is het boek te koop op de Toonderdag in Utrecht. Deze gratis toegankelijke, rijk gevulde dag vindt van 10:00 tot 14:00 uur plaats in Het Huis Utrecht, Boorstraat 107.
  • Op woensdagavond 24 januari 2018 geven Dick de Boer en Klaas Driebergen een lezing over het veelzijdige werk van Marten Toonder in boekhandel Adr. Heinen, Kerkstraat 27 in Den Bosch.

Lees hier meer over de inhoud van het boek.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *