Het woord als gevoel

Presentatie Toonders boek ‘Het woord als gevoel’

Op 2 september 2017 verschijnt Het woord als gevoel, een door Klaas Driebergen samengesteld boek met essays van Marten Toonder over tekenfilm, taal, literatuur, kunst en maatschappij. Het is deel 2 in de reeks ‘Het complete proza van Marten Toonder’. Daarin worden alle essays, autobiografische stukken en korte verhalen van Marten Toonder voor het eerst compleet in boekvorm uitgebracht.

Net als alle delen uit de reeks bevat ook Het woord als gevoel naast moeilijk vindbare stukken een aantal teksten die nog niet eerder gepubliceerd zijn. Het gaat om vier toespraken, waaronder een interessante lezing over tekenfilm die Toonder hield op de Nederlandse Filmdagen in Utrecht in 1986. Kijk hier voor meer info over dit deel.

Rond de verschijning van Het woord als gevoel vinden maar liefst twee boekpresentaties plaats, waarbij iedereen van harte welkom is. Op zaterdag 2 september 2017 is er om 11:30 uur een presentatie op het Brabants Stripspektakel in Veldhoven (Koningshof, Locht 117; toegang € 6,00). Deze dag zit ik het boek ook te verkopen en signeren bij stand nr. 84 van de Marten Toonder Verzamelaars Club.

En op zondag 10 september 2017 is er om 15:00 een door mij gehouden lezing ‘Marten Toonder als veelzijdig kunstenaar’ met aansluitend een boekpresentatie in boekhandel Broese te Utrecht (Stadhuisbrug 5, toegang gratis). Bij deze gelegenheid zal het boek overhandigd worden aan Irwin Toonder, kleinzoon van Marten Toonder. Er zal gelegenheid zijn om het boek zowel door hem als door mij te laten signeren. Opgave voor deze lezing kan via klantenservice@broeseboekverkopers.nl.

Deel 1, dat op 2 mei 2017 verscheen, werd in recensies ‘een absolute aanrader’ en een ‘niet te missen uitgave’ genoemd en door liefhebbers enthousiast onthaald (lees onderaan deze pagina). De reeks (of het losse deel 2) is hier te bestellen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *