Klaas Driebergen

Klaas Driebergen

Ik heb Nederlands gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Vanaf het moment dat ik ben afgestudeerd op mijn scriptie Bommel en Bijbel ben ik in deeltijd aan het werk geweest als schrijver, met als resultaat enkele boeken waar ik trots op ben. In 2015 heb ik de stap gezet om mij als zzp’er volledig toe te leggen op wat ik al jaren het leukst vind om te doen en waar ik goed in ben. En daar heb ik nog geen moment spijt van gehad!

Behalve om het schrijven en samenstellen van publicaties rondom het werk van Marten Toonder gaat het dan ook om fotograferen en lezingen houden. En sinds 2017 is daar ook het uitgeven bijgekomen. Deze website geeft meer informatie over mijn werkzaamheden op al deze terreinen.

Marten Toonders verhalen over heer Bommel en Tom Poes begon ik te lezen toen ik 13 jaar was. Ze hebben me nooit meer losgelaten. Ik heb een grote verzameling boeken van en over Toonder, en een uitgebreid knipselarchief. Behalve dat ik enkele Toondergerelateerde boeken heb geschreven en samengesteld, geef ik regelmatig lezingen over zijn werk.