Nu te bestellen: nieuwe reeks met verhalen en essays van Toonder

Ik ben stiekem best een beetje trots… Begin mei verschijnt het boek Heer Bommel en ik, het eerste deel van een mooie nieuwe Toonder-reeks: ‘Het complete proza van Marten Toonder’. Een erg leuk project, waar ik de afgelopen maanden hard aan heb gewerkt. Ik geef het helemaal zelf uit, en vanaf vandaag is de reeks ook te bestellen via de kersverse webwinkel op mijn website!

Het gaat om in totaal 167 verhalen, essays, lezingen, voorwoorden en autobiografische stukken van Marten Toonder, verdeeld over vier boeken die over de periode van een jaar zullen verschijnen. Veel van deze teksten verschijnen voor het eerst in boekvorm, en vijftien ervan zijn zelfs nog nooit eerder gepubliceerd! En wie de hele reeks bestelt, krijgt ook nog eens een prachtige unieke boekenlegger cadeau: ooit getekend door Marten Toonder, maar nog nooit eerder daadwerkelijk als boekenlegger verschenen. Die wil je als Bommelliefhebber graag hebben, en ik vind het een hele eer dat ik deze mag uitbrengen!

Trots ben ik bijvoorbeeld ook op:

  • Opname van de integrale voorwoorden die Toonder zelf bij de 177 Bommelverhalen schreef voor de 40 banden tellende Volledige werken van uitgeverij Panda. Vanaf nu dus ook gewoon beschikbaar voor iedereen die niet de beschikking heeft over deze prachtige maar dure uitgave! (deel 1)
  • Meerdere lezingen en toespraken die Toonder gehouden heeft en die nog nooit eerder gepubliceerd zijn, zoals bijvoorbeeld bij het verschijnen van een Bommelboek in 1972 (deel 1), voor de Nederlandse Filmdagen in 1986 (deel 2) en voor de Jung Vereniging in 1996 (deel 3).
  • Artikelen die heel moeilijk te vinden bleken te zijn, zoals een stuk over de geboorte van het verhaal De toornviolen uit het blad Televizier uit 1963 (deel 1).
  • Twee nog niet eerder gepubliceerde hoofdstukken die Toonder schreef voor zijn autobiografie, maar die daar niet in terechtgekomen zijn. Aangrijpend is bijvoorbeeld het stuk waarin hij het overlijden van zijn vrouw Phiny beschrijft (deel 3).
  • Achttien leuke, spannende, fantastische en humoristische verhalen van Toonder, waarvan er tien voor het eerst in boekvorm verschijnen. Dit zijn dus alle korte verhalen van Toonder die hij niet in stripvorm maakte, maar deels wél zelf illustreerde (deel 4).

Afijn, en nog veel meer. Het is een hoop heerlijk speurwerk geweest, en het is denk ik een reeks geworden waar de Bommelliefhebber zijn vingers bij af zal likken!

Lees hier meer en bestel de reeks

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *