Het leven der dieren

Nieuw boek in voorverkoop: ‘Het leven der dieren’

Over enkele maanden komt er weer een nieuw Toonderboek van me uit! Het leven der dieren. Samen met Dick de Boer heb ik een relatief onbekend maar buitengewoon interessant deel van het oeuvre van Marten Toonder verzameld en in boekvorm gegoten: de politieke dierencartoons die hij rond 1950 maakte voor Elseviers Weekblad en Haagse Post. In zijn spotprenten zette Toonder net als in zijn Bommelverhalen dierenpersonages in om ons een spiegel voor te houden.

Met veel genoegen hebben we het afgelopen half jaar deze cartoons gedigitaliseerd, de historische achtergrond van elke prent uitgezocht, bijschriften geschreven en een inleiding en verantwoording gemaakt. Daarin plaatsen we de tekeningen ook in de context van de traditie van de dierencartoon en van Toonders oeuvre. Het opgemaakte manuscript is nu drukklaar en gaat begin volgend jaar ‘ter perse’.

Dit boek neemt je niet alleen mee naar de Bommel-achtige dierenwereld van Marten Toonder, maar ook zeventig jaar terug in de wereldgeschiedenis, naar de periode van het begin van de Koude Oorlog.

Ook een hardcover

Op mijn uitgave van de reeks ‘Het complete proza van Marten Toonder’ kreeg ik erg veel positieve reacties, maar er waren ook verzamelaars die liever een uitvoering in een wat steviger jasje hadden gezien, op een wat groter formaat. Welnu, dat heb ik mij voor Het leven der dieren ter harte genomen.

Een groter formaat is het sowieso geworden: 21 bij 24 centimeter. Hierop komen de tekeningen mooi tot hun recht. Maar behalve een paperback (€ 19,99) breng ik ditmaal ook een hardcover-editie uit, in beperkte oplage. Met kapitaalband en leeslint (€29,99).

Bij de hardcover krijg je bovendien een prent cadeau: een reproductie van de originele tekening van de intrigerende cartoon ‘De slang en het konijn’ (gepubliceerd in Elseviers Weekblad op 11 oktober 1947). Niet alleen de voorkant is hierop afgebeeld, maar ook de achterkant, die evengoed interessant is!

Voorverkoop

Het nieuwe boek staat sinds kort in de voorverkoop. De oplage van de hardcover-editie wordt mede bepaald door het aantal vooraf bestelde exemplaren. Daarna geldt: op = op.

Wie het boek nu alvast bestelt, ontvangt het als eerste in huis. Het boek verschijnt officieel half maart, maar wie weet is het er eind februari stiekem al…

Je kunt het boek hier bestellen. Daar kun je ook nog even het volledige omslag en de prent bekijken en door delen van het boek bladeren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *