Bommelbibliotheek

Op vrijdagmiddag 11 december organiseer ik een online lezing getiteld ‘De Bommelbibliotheek’. Echt een onderwerp voor de donkere wintermaanden…

Omdat het momenteel lastig is om activiteiten voor groepen te organiseren zoals lezingen, wil ik de komende periode een aantal van dit soort Bommelgerelateerde ‘webinars’ houden. Deze kun gewoon thuis volgen achter je eigen pc, laptop, tablet of zelfs smartphone.

‘De Bommelbibliotheek’ gaat over Bommel en over boeken. Bommel en boeken hebben veel met elkaar te maken. Bommelliefhebbers zijn meestal ook boekenliefhebbers. Wie van Bommel houdt, heeft al gauw een hele bibliotheek met Bommelboeken. Ook Bommel zelf is een boekenliefhebber. Tenminste: dat pretendeert hij te zijn. In elk geval is zijn voorvaderlijke bibliotheek in varkensleder gebonden. Maar wat staat er in zijn bibliotheek? En hoe leest en gebruikt heer Bommel zijn boeken? Daarover is veel leuks te vertellen en te laten zien. Dat wil ik doen in dit webinar.

Aanleiding voor deze lezing is mijn meest recente boek: de Bommel literatuurgids, die ik samen met Hugo Klooster samenstelde. Dat is allereerst een overzicht van wat er in de loop van tachtig jaar allemaal is geschreven is over het werk van Marten Toonder. Dat is inmiddels een enorme ‘Bommelbibliotheek’! Maar daarnaast bevat dit boek ook een leuke bloemlezing van citaten en plaatjes uit de Bommelsaga over boeken en over lezen. Dit webinar gaat vooral over het verhaal dat deze bloemlezing vertelt.

Het webinar begint op 11 december 2020 om 15:00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Deelname kost € 4,95. Aanmelden kan hier.

Kun je niet op dat tijdstip? Geen probleem: iedereen die zich aanmeldt krijgt na afloop een e-mail met een link waarmee je het webinar binnen 14 dagen nog een keer kunt afspelen. Of zelfs vaker, als je wilt.

Meedoen vergt geen speciale computervaardigheden. Je hoeft niet een bepaald programma of app te installeren of een account aan te maken. Je hoeft alleen maar op het aanvangstijdstip op de knop in de bevestigingsmail te klikken en dan komt je vanzelf in het webinar terecht.

Als deelnemer hoef je niet je microfoon of webcam aan te hebben. Je ziet en hoort alleen mij als spreker, ik zie de deelnemers (helaas!) niet. Wel kun je reageren via een chat.